Date result:

Monthly Archives: Korrik, 2020

Në kërkim të një burgu për vrasësit e sëmurë

I vetmi vend në Europë pa një spital-burg për të sëmurët mendorë Gjykatat shqiptare përballen rregullisht me krime të ndryshme, si vrasje, plagosje, dhunë fizike etj., autorët e të cilëve janë persona...

Projekti i digave mbi Vjosë rrezikon “zemrën blu të Evropës”  

Fushata e vogël “Solar në Kutë” shkon përkrah një beteje të gjatë të komunitetit lokal dhe aktivistëve mjedisorë për të ndalur ndërtimin e digave mbi Vjosë, lumi i fundit i egër...

Fabrika e bakrit në Fushë-Arrëz ndot të tashmen dhe të ardhmen

Derdhja e mbetjeve nga pasurimi i bakrit po dëmton banorët dhe mjedisin e zonave që përshkohen nga lumi Fan i Madh, duke përfshirë disa fshatra të bashkive Fushë-Arrëz dhe Pukë. Fshati Gjegjan me 2800 banorë...

Lumi Gjanica dhe “fasadat” që nuk e fshehin dot ndotjen

Lumi i ndotur Gjanica prej vitesh kërcënon banorët e zonës së Fierit dhe mjedisin, aq sa vitin e kaluar u dërgua si çështje në gjykatë. Nisma nuk ndryshoi gjë në thelb, pasi lumi,...

Shfrytëzimi i Shushicës për ndërtimin e rrugës i kushton shtrenjtë mjedisit

Shtrati i lumit të Shushicës – dega e dytë më e madhe e Vjosës po shfrytëzohet intensivisht nga kompania austriake Strabag AG për ndërtimin e rrugës së Lumit të Vlorës, një praktikë e...

Ujërat e zeza derdhen në det pranë impianteve të kushtueshme

Premtimet e vazhdueshme dhe investimet në miliona euro për impiante nuk i kanë dhënë ende zgjidhje problemit “gangrenë” të ndotjes së detit nga ujërat e zeza. Ekspertët mjedisorë kritikojnë bashkitë për...

Popular

spot_img