[authorInfo]

Artikuj Investigativ

Nga buxheti ‘avullojnë’ 805 miliardë lekë, por dëmi ekonomik nuk u hetua

Për gati dhjetë vjet nga buxheti i shtetit kanë 'avulluar' miliarda lekë. Nga periudha 2012-2021 vlera e dëmit në buxhet arrin vlerën e 805 miliardë lekë. Thënë ndryshe, sa buxheti i...

Edhe pas 5 vitesh, vetting i papërfunduar; ish magjistratët tashmë në sallat e gjykimit, por si avokatë

Është viti 2022. Kanë kaluar më shumë se pesë vjet që procesi i vetting-ut ka filluar, më shumë se 3 vjet që një numër i madh i gjyqtarëve është shkarkuar për...

6 mijë shporta bebesh për ata që lindin në kryeqytet, nga bonusi përjashtohen maternitetet private

“Amarisin e linda në spital privat disa muaj më parë, pasi e kishim planifikuar që në fillim të shtatëzanisë së bashku me bashkëshortin, ndjekjen dhe lindjen e fëmijës. Nuk e kuptoj...

Konviktet e Vlorës në prag falimentimi nga borxhet e energjisë dhe të ujit

Qyteza e studentëve në Vlorë gjendet në prag falimentimi. Dhe shkak i dështimit, janë jo vetëm shpenzimet për administratën, por po ashtu edhe faturat e papaguara të energjisë elektrike, të ujit...

Pagat e pedagogëve sërish të ulëta, Universiteti i Tiranës “zero” lekë për kërkimin shkencor

Në projektbuxhetin e Ministrisë së Arsimit për vitin 2023, mbështetja për universitetet publike parashikohet të kryhet nëpërmjet rritjes së pagave të pedagogëve, ndërkombëtarizimit të arsimit të lartë dhe mbështetjes së studentëve....

Përmbytjet në Shkodër, banorët janë dëmshpërblyer vetëm njëherë

 Mjaftoi vetëm një ditë rreshje shiu që bashkia e Shkodrës të kthehej tek problemet e pazgjidhura që sjellin përmbytjet. Të evakuarit e përkohshëm lanë banesat e tyre. Në 20 nëntor, Ministri...

Popular