[authorInfo]

Artikuj Investigativ

Ekspertët: Administrata po përfiton nga pronat e pa regjistruara

Regjistrimi i pronave në Shqipëri dhe legalizimi i tyre ka qenë një prej problematikave kryesore në 33 vite të shtetit demokratik shqiptar. E ndërsa qytetarët kalojnë një kalvarë të gjatë procedurash...

Shqipëria nuk ka mësues. Pensionistët po mësojnë nxënësit

Mungesa e mësuesve në sistemin arsimor është një ndër problemet kryesore të arsimit shqiptar. Përgjatë një video-publikimi në rrjetet sociale Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi deklaroi që tanimë të...

Shqipërisë i mungojnë 21 000 mijë vajza në dhjetëvjeçarin e fundit, djemtë mbeten të preferuar për familjen shqiptare

“Ishte vajzë, prandaj mami u detyrua ta abortonte”,- nis rrëfimin për “Sinjalizo”, Ilda, e cila tregon se si pak vite më parë e ëma, e gjendur përballë presionit psikologjik të familjarëve,...

Juristët: Çmontimi i kamerave të krimit, akuza e policisë nuk qëndron

E vënë në kërkim të kamerave të sigurisë në çdo rrugë, biznes dhe pronë private, Policia e Shtetit këmbëngul se po pret fijet e krimit. Ndaj dhe operacioni disa javor është...

Grupi i punës: Ja cilët janë faktorët që çuan në dëmtimin e Urës së Zogut

Ura e “Harqeve të Milotit” ose e njohur ndryshe si "Ura e Zogut" është një nga urat më të vjetra në vendin tonë. E ndërtuar në vitin 1927 me nismën e...

Sistemi arsimor i fëmijëve me aftësi të kufizuara, vetëm 2 % e mësuesve ndihmës janë me arsim special

 “Ata kanë ardhur për të na kthyer në botën e dikurshme. Në botën e vërtetësisë, të dashurisë, të vlerave njerëzore”, - kështu nis fjalën e saj për “Sinjalizo”, Eglantina Bajrami, drejtoresha...

Popular