[authorInfo]

shqiperia

Blegtoria, puna e moshës së tretë dhe për të mbijetuar

“Me bagëtitë kam rritur fëmijët dhe ato më mbajnë gjallë. Aplikova për skemën kombëtare 2022 për bagëtitë e imëta. Kam 40 të tilla. Në listën paraprake rezultoi që isha fitues, dhe...

Tirana, e rrethuar nga pyjet në… Facebook!

Në prag të zgjedhjeve lokale deklaratat e kryetarit të Bashkisë mbi situatën e gjelbërimit në Tiranë, sidomos ato të mbjelljes së 1 milion pemëve në 5 vite, ngritën dyshime të forta...

Akademia e Biçikletave hapet në nëntor. Kushton 73 milionë lekë

Qershorin e tre viteve më parë, kryebashkiaku Erion Veliaj premtoi se do hapej Akademia e Biçikletave, jo vetëm si një mundësi argëtimi për fëmijët, por më shumë si vazhdim i traditës...

91 shkolla kanë pajisje të amortizuara, kaos me regjistrat online

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi promovoi në janar regjistrin online, njohur ndryshe si SMIP (Sistemi për Menaxhimin e Infromacionit Parauniversitar). Prezantuar si platforma që do të ndihmojë prindërit dhe  “për t’u...

Kush ndodhet pas timonit? Shkaqet e aksidenteve, që sjellin viktima

Sipas statistikave të fundit të INSTAT, numri i aksidenteve në muajin shkurt të këtij viti ishte 88. Ky numër është rritur me 14.3% krahasuar me shkurtin 2022. Shkak i aksidenteve rrugore,...

Bujkut i jepen vetëm 3 euro për hektar, 42 euro i merr qeveria për monitorim

Sektori që ka vetpunësuar më tepër shqiptarët është bujqësia, e megjithatë të ardhurat nga kjo fushë janë minimaliste. Për më tepër që mbështetja e tyre vijon të jetë e pallogaritshme sa...

Popular