[authorInfo]

Sinjalizo

91 shkolla kanë pajisje të amortizuara, kaos me regjistrat online

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi promovoi në janar regjistrin online, njohur ndryshe si SMIP (Sistemi për Menaxhimin e Infromacionit Parauniversitar). Prezantuar si platforma që do të ndihmojë prindërit dhe  “për t’u...

Bujkut i jepen vetëm 3 euro për hektar, 42 euro i merr qeveria për monitorim

Sektori që ka vetpunësuar më tepër shqiptarët është bujqësia, e megjithatë të ardhurat nga kjo fushë janë minimaliste. Për më tepër që mbështetja e tyre vijon të jetë e pallogaritshme sa...

Krimi i shitjes së diplomës dhe plagjiaturës, asnjë filtër dhe asnjë i ndëshkuar

I shqetësuar për fenomenin e shitblerjes së temave të diplomave, akademiku Artan Fuga përsërit se ky fenomen është krim. I kontaktuar nga “Sinjalizo” profesor Fuga këmbëngul tek dëmi që i shkaktohet...

Bizneset preferojnë punëtorë të huaj

“Tirana është e bukur. Shqipëria ka njerëz të mirë dhe më pëlqen mënyra juaj e jetesës”,- kështu nis rrëfimin për “Sinjalizo”, Pradeep Kumar, 40-vjeçar nga India, i cili prej muajsh punon...

Shqipëria mungon në hartën e plazheve të çertifikuara me “Flamur Blu”

Jo më shumë se 3 kilometra në vijë ajrore mes Velipojës dhe Malit të Zi ndodhet plazhi më i afërt i certifikuar me flamurin blu. Por Shqipëria nuk gjendet në hartën...

Në Durrës personat me aftësi të kufizuara nuk hyjnë dot në institucione, mungojnë rampat

Jeta e Flamur Balës, një ndër ata qytetarë me aftësi të kufizuara nuk është aspak e lehtë. I lindur me aftësi ndryshe jeta e Flamur është e lidhur ngushtësisht me qytetin...

Popular