vlore

COVID-19, goditja e madhe ndaj turizmit shqiptar

“Sezon i vështirë, jemi me minus deri tani”, - kjo ishte fjalia universale që dëgjoje në të gjithë rivierën shqiptare gjatë kësaj vere aspak të zakontë nga biznesmenë, të cilët kanë...

Kripa e zezë, e ndaluar të përdoret, por sërish shitet në treg

Kripa e zezë është kripa e papërpunuar, e cila merret direkt nga vaskat e prodhimit të kripës në bregdet. Ajo quhet e zezë për shkak të përmbajtjes së elementeve të huaja,...

Projekti i digave mbi Vjosë rrezikon “zemrën blu të Evropës”  

Fushata e vogël “Solar në Kutë” shkon përkrah një beteje të gjatë të komunitetit lokal dhe aktivistëve mjedisorë për të ndalur ndërtimin e digave mbi Vjosë, lumi i fundit i egër...

Shfrytëzimi i Shushicës për ndërtimin e rrugës i kushton shtrenjtë mjedisit

Shtrati i lumit të Shushicës – dega e dytë më e madhe e Vjosës po shfrytëzohet intensivisht nga kompania austriake Strabag AG për ndërtimin e rrugës së Lumit të Vlorës, një praktikë e...

Ujërat e zeza derdhen në det pranë impianteve të kushtueshme

Premtimet e vazhdueshme dhe investimet në miliona euro për impiante nuk i kanë dhënë ende zgjidhje problemit “gangrenë” të ndotjes së detit nga ujërat e zeza. Ekspertët mjedisorë kritikojnë bashkitë për...

Popular