Autor: admin

Emergjencë mjedisore dhe financiare, incerenatori jo funksional i Fierit “gllabëron” çdo vit 7,5 mln euro

Emergjencë mjedisore dhe financiare, incerenatori jo funksional i Fierit “gllabëron” çdo vit 7,5 mln euro

Që prej 2016-s qeveria i ka paguar rregullisht koncesionarit milliona euro për realizimin e inceneratorit të Fierit. Kjo vepër parashikohej të zgjidhte problemin e trajtimit të mbetjeve të qytetit që prodhon mbi 60 mijë ton mbetje. Por ajo që ka “prodhuar” deri sot koncesioni për ndërtimin e inceneratorit, janë degradimi i mjedisit dhe dëmi ekonomik […]

Leksionet e COVID-19 për uljen e ndotjes së ajrit në Tiranë

Leksionet e COVID-19 për uljen e ndotjes së ajrit në Tiranë

Agjencia Kombëtare e Mjedisit dhe Instituti i Shëndetit Publik raportojnë ulje deri në 60% të ndotjes së ajrit në Tiranë për shkak të kufizimeve të pandemisë së COVID-19, por ekspertët e mjedisit e konsiderojnë këtë “një aksident” dhe paralajmërojnë rikthim në gjendjen e mëparshme, sapo vendi të hapet plotësisht. Me një pajisje elektronike në dorë, […]

Karantina rriti kërkesat për antidepresantë dhe psikologë

Karantina rriti kërkesat për antidepresantë dhe psikologë

Izolimi gjatë periudhës së karantinës ka nxitur dhe rritur përdorimin e qetësuesve. Sipas disa farmacive të pyetura në Tiranë, mësohet se në këtë kohë janë shitur rreth 30% më shumë antidepresantë. Simptomat më të shumta që kanë shprehur qytetarët, kur kanë shkuar në farmaci, janë pagjumësia, ankthi dhe luhatja e tensionit. Përveç vitaminave dhe qetësuesve […]