Category: gjirokaster

Çfarë ndodh në qytetin tim? Bashkitë përjashtojnë qytetarët nga vendimmarrja, shmangin konsultimet publike

Çfarë ndodh në qytetin tim? Bashkitë përjashtojnë qytetarët nga vendimmarrja, shmangin konsultimet publike

Resul Baleta dhe banorë të tjerë të fshatit Gur i Bardhë u thirrën nga Bashkia e Matit në konsultime publike, dy vjet pasi Këshilli Bashkiak i Matit, kishte vendosur ndërtimin e një hidrocentrali në fshat. Konsultimi publik, rrëfen ai, u zhvillua në 2019 dhe pavarësisht se 95 përqind e pjesëmarrësve ishin kundër projektit, ata edhe […]

Fshati pa rrugë, banorët kalojnë lumin me kavo!

Fshati pa rrugë, banorët kalojnë lumin me kavo!

Në kohën kur flasim për makina, ka një zonë në Shqipëri ku nuk ka as rrugë. Kallemb dhe disa fshatra rreth tij në Memaliaj kanë mbetur peng e lumit Vjosa. Rruga që i lidhte me zonat urbane është prishur 25 vjet më parë dhe tani njerëzit jetojnë si në ishull.