Category: Tiranalytics

Investimet në Tiranë: Cilësia e ulët, procedurat joligjore dhe mungesa e koordinimit rrisin barrën financiare për qytetarët

Investimet në Tiranë: Cilësia e ulët, procedurat joligjore dhe mungesa e koordinimit rrisin barrën financiare për qytetarët

Në dhjetor të vitit 2017, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, inauguroi punimet në rrugën Ali Shefqeti, rikonstruksioni i së cilës i kushtoi buxhetit të kryeqytetit afërsisht 61 milionë lekë (rreth 484 mijë euro). Rruga, e cila lidh lagjen Ali Demi me ish-Uzinën e Autotraktorëve në Tiranë, ishte një ndër më të frekuentuarat, njëkohësisht […]

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Në Tiranë hapësirat publike përreth blloqeve të banimit po zhduken gjithnjë e më shumë. Ndërsa Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, vijon një fushatë mediatike për mbjelljen e pemëve pranë Parkut të Liqenit Artificial, bashkia e drejtuar prej tij lejon çdo ditë ngritjen e bizneseve në hapësirat e blerta, publike mes pallateve në lagjet […]

Adopto një kopsht përballë “adoptimit” të standardeve

Adopto një kopsht përballë “adoptimit” të standardeve

Nga një hulumtim i Qendrës shqiptare për Gazetari Cilësore për 24 kopshtet e rikonstruktuara në kuadër të nismës së Bashkisë së Tiranës, Adopto një kopsht, rezulton se një pjesë e tyre nuk përmbushin standardet bazë infrastrukturore që lidhen me lëvizjen e fëmijëve dhe mbrojtjen e jetës së tyre. Mungesa e rampave për karrocat e fëmijëve […]

RAPORTET

Tiranalytics: Një vlerësim i shpenzimeve publike të qeverisjes vendore në Bashkinë e Tiranës – Raport Gjithpërfshirës Ndërtimi i rrugës ͞Faik Konica, Tiranë Ndërtimi i rrugës Gramoz Pashko, Tiranë Ndërtimi i rrugës së Kosovarëve, Tiranë Rehabilitimi urban i bllokut të kufizuar nga rruga Ibrahim Rugova, rruga Pjetër Bogdani, rruga Gjin Bue Shpata e Bulevardi Bajram Curri […]

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Sa herë që përmendim biçikletën, shumëkujt mund t’i shkojë mendja te Shkodra – kryeqyteti i biçikletave; qytet ku dashuria për makinën, “mollën e ndaluar” për shqiptarët deri në vitet ‘90-të, nuk e la në hije dyrrotakun e famshëm. Biçikleta është rikthyer pas më shumë se dy dekadash edhe në kryeqytetin shqiptar, ku në krah të […]

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Investigimi zbulon se gjatë vitit 2018 numri i gjobave të marra për shkak të parkimit të gabuar në Bashkinë e Tiranës shkoi në 74,191 nga vetëm 32, 342 që ishte një vit më parë. Vlera e përfituar si pasojë e arkëtimit të gjobave u përllogarit të ishte 1.8 milionë euro. Nëse jeton apo ke punë […]

Rreth projektit

Iniciativa “Tiranalytics: Një vlerësim i shpenzimeve publike të qeverisjes vendore në Bashkinë e Tiranës” është një projekt i implementuar nga Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore me mbështetjen e LevizAlbania. Është bërë tashmë praktikë, e pranuar në heshtje, fillimi i projekteve urbanistike si infrastruktura rrugore dhe shërbimet ku, kryerja e fazës fillestare të investimit me ndërhyrjen […]