Tag Archives: Ardit Hoxha

Tubat e ujësjellësit që rrezikojnë kanionin dhe burimin e Sinecit

Tubat e ujësjellësit që rrezikojnë kanionin dhe burimin e Sinecit

I cilësuar si “syri i kaltër” i Beratit, burimi dhe kanioni i Sinecit është zonë e mbrojtur me vendim të Këshillit të Ministrave të vitit 2002. Në vitet e fundit ky burim është shndërruar në një atraksion turistik. Por e gjithë zona e mbrojtur, kanioni dhe peisazhi i tij përreth që sot tërheq turistë, rrezikon […]

Një histori frymëzuese për të rinjtë në Shqipëri

Një histori frymëzuese për të rinjtë në Shqipëri

Sporti është një mjet që thyen të gjitha barrierat sociale. Është një mënyrë që na mban të shëndetshëm por edhe një rrugëdalje për shumë fëmijë që të ecin e zhvillohen në jetë larg problemeve dhe varfërisë. Kjo është historia e një prej basketbollisteve më të njohura amerikane Ruthi Bolton, dy herë kampione olimpike e cila […]

Durrësi në betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit

Durrësi në betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit

Prej dekadash Durrësi, një nga qytetet që mbart një pjesë të madhe të lashtësisë dhe trashëgimisë tonë jeton një betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit. Prej gati 28 vjetësh në Durrës nuk ka mbetur i paprekur asnjë objekt, që është gjetur gjatë gërmimeve të shumta në qytetin antik. Ndërtimet e shumta […]

Efekti i HEC-ve në Shqipëri, lagunat përpijnë tokën duke ngritur alarmin për erozionin bregdetar

Efekti i HEC-ve në Shqipëri, lagunat përpijnë tokën duke ngritur alarmin për erozionin bregdetar

Në lagunën Kune-Vain në veri të Shqipërisë, një relikte e zymtë zhytet në të shkuarën për të zbuluar një të ardhme edhe më të pasigurt. Bunkerë betoni që formojnë vijën bregdetare, të ndërtuar nga vendi i vogël i Ballkanit si strehë ndaj bombave në periudhën e komunizmit, për dekada kanë qëndruar si kujtesë e një […]