Tag Archives: Denada Jushi

Rreziku nga shpopullimi i fshatrave

Rreziku nga shpopullimi i fshatrave

Sonte “31 Minuta” ju tregon dramën e braktisjes së fshatrave dhe rrezikun e rënies ekonomike për zona të tëra. Ekspertët thonë se rrezik i shtuar nga shpopullimi është humbja e traditës së bujqësisë dhe blegtorisë

Zhdukja e territorit!

Zhdukja e territorit!

Në Shqipëri po diskutohet shumë rreth plakjes së popullsisë, ikjes së njerëzve apo fenomeneve që lidhen me migrimin. Por nëse këto janë fenomene që vijnë e ikin, ajo që po na vret më shumë dhe për të cilën askush nuk flet është zhdukja e territorit. Shqipëria thuhet se ka një sipërfaqe prej 28 mije kilometrash […]