Tag Archives: Denis Tahiri

A mundet AKU të garantojë ushqimin e shqiptarëve?

A mundet AKU të garantojë ushqimin e shqiptarëve?

Shpeshherë, përpara se të blejmë, teksa kontrollojmë produktet që përzgjedhim nëpër dyqane apo supermarkete ushqimore, pyesim veten: Sa të sigurta janë ushqimet që konsumojmë? A i ka kontrolluar kush më parë? Nëse po, kush nga mbron nga ushqimet e skaduara, ato me kimikate të dëmshme apo të tjera problematika, me të cilat jo pak herë […]

Projekti i digave mbi Vjosë rrezikon “zemrën blu të Evropës”  

Projekti i digave mbi Vjosë rrezikon “zemrën blu të Evropës”  

Fushata e vogël “Solar në Kutë” shkon përkrah një beteje të gjatë të komunitetit lokal dhe aktivistëve mjedisorë për të ndalur ndërtimin e digave mbi Vjosë, lumi i fundit i egër i Evropës.    Në fund të majit, një grup organizatash mjedisore nisën një fushatë simbolike për fshatin Kutë, i cili rrezikon të zhduket nga […]

Leksionet e COVID-19 për uljen e ndotjes së ajrit në Tiranë

Leksionet e COVID-19 për uljen e ndotjes së ajrit në Tiranë

Agjencia Kombëtare e Mjedisit dhe Instituti i Shëndetit Publik raportojnë ulje deri në 60% të ndotjes së ajrit në Tiranë për shkak të kufizimeve të pandemisë së COVID-19, por ekspertët e mjedisit e konsiderojnë këtë “një aksident” dhe paralajmërojnë rikthim në gjendjen e mëparshme, sapo vendi të hapet plotësisht. Me një pajisje elektronike në dorë, […]

Shitblerja e votës: krimi pa ndëshkim

Shitblerja e votës: krimi pa ndëshkim

Krimet elektorale në Shqipëri kanë ndodhur, ndëshkimi i tyre ka munguar. Në diskutimet për reformën e radhës përveç forcimit të masave penale, rritjes së ndërgjegjësimit dhe demokratizimit, dhe marrjes së përgjegjësive edhe të partive politike po flitet edhe për futjen e teknologjisë në votim. Në zgjedhet vendore të zhvilluar në Korçë në 2013, pas emërimit […]

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Sa herë që përmendim biçikletën, shumëkujt mund t’i shkojë mendja te Shkodra – kryeqyteti i biçikletave; qytet ku dashuria për makinën, “mollën e ndaluar” për shqiptarët deri në vitet ‘90-të, nuk e la në hije dyrrotakun e famshëm. Biçikleta është rikthyer pas më shumë se dy dekadash edhe në kryeqytetin shqiptar, ku në krah të […]

Ministria e Diasporës neglizhoi të konsultonte nismat e reja ligjore me mërgatën në Amerikë

Ministria e Diasporës neglizhoi të konsultonte nismat e reja ligjore me mërgatën në Amerikë

Ekrem Bardha u largua nga Shqipëria komuniste në rininë e tij, në qershor të vitit 1953, dhe përfundoi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ishte pikërisht atje, në Detroit, në zonën e Miçiganit, ku ndërtoi një pasuri të tërë duke marrë të drejtën e hapjes së 18 dyqaneve fast food të McDonalds. Por Bardha nuk […]