[authorInfo]

Tag results:

Dallandyshe Xhaferri

Projektet e pambaruara të bashkive për rininë që punësohet me vështirësi

Katër bashki në vend, prej dy viteve kanë përfituar mbështetje financiare për rikonstruksionin e qendrave rinore, kulturore dhe bibiliotekat, por për zbatimin e projektit nuk u respektuan afatet. Rezulton se përmbi...

91 shkolla kanë pajisje të amortizuara, kaos me regjistrat online

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi promovoi në janar regjistrin online, njohur ndryshe si SMIP (Sistemi për Menaxhimin e Infromacionit Parauniversitar). Prezantuar si platforma që do të ndihmojë prindërit dhe  “për t’u...

Bizneset preferojnë punëtorë të huaj

“Tirana është e bukur. Shqipëria ka njerëz të mirë dhe më pëlqen mënyra juaj e jetesës”,- kështu nis rrëfimin për “Sinjalizo”, Pradeep Kumar, 40-vjeçar nga India, i cili prej muajsh punon...

Prostitucioni një klikim larg

“Ky shtet është një dhuratë e vërtetë për turistët e seksit, të cilët kërkojnë eskortat më të mira”,- kështu e përshkruan websit-i ‘Escort Guide’ Shqipërinë.  Ndërkohë në platformën “Sinjalizo”,  kanë ardhur...

Shqipërisë i mungojnë 21 000 mijë vajza në dhjetëvjeçarin e fundit, djemtë mbeten të preferuar për familjen shqiptare

“Ishte vajzë, prandaj mami u detyrua ta abortonte”,- nis rrëfimin për “Sinjalizo”, Ilda, e cila tregon se si pak vite më parë e ëma, e gjendur përballë presionit psikologjik të familjarëve,...

Sistemi arsimor i fëmijëve me aftësi të kufizuara, vetëm 2 % e mësuesve ndihmës janë me arsim special

 “Ata kanë ardhur për të na kthyer në botën e dikurshme. Në botën e vërtetësisë, të dashurisë, të vlerave njerëzore”, - kështu nis fjalën e saj për “Sinjalizo”, Eglantina Bajrami, drejtoresha...

Popular