Tag results:

Ina Allkanjari

Tre vjet nga tërmeti, banorët e Kombinatit betejë me shtetin në gjykatë

Pallati nr. 136 është i vetmi objekt në zonën e rrugës së “Qelqit’ në Kombinat, që është klasifikuar për shembje. Elis Bala, banor i këtij pallati tregon për “Sinjalizo” se pak...

Grantet për “Startup”, mes mungesës së transparencës dhe pikëpyetjeve mbi inovacionin

*Ky shkrim është përditësuar për shkak të kthimit të përgjigjes nga Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes pas publikimit të këtij artikulli në datë 25.10.2022 ora 12:25 p.m. Për të...

Kriza ekonomike në vend, 6 mijë studentë apel qeverisë: Na ndihmoni me qiratë

Prej muajsh kriza ekonomike ka prekur sektorë të ndryshëm të jetës së qytetarëve si pasojë e rritjes së çmimeve të një sërë produktesh konsumi apo shërbimi. Mes shtresave vulnerabël janë të...

687 mijë dollarë të shpenzuara, biblioteka digjitale mbetet ende problem për studentët

Eljon Mulgeci, student i Fakultetit Ekonomik, vijon ciklin e studimeve master në Universitetin e Tiranës. Ai është mes dhjetëra studentëve nga universitete të ndryshme në vend, që njoftuan në platformën “Sinjalizo”...

Bashkimi Europian përsërit: Amnistia fiskale ndihmon pastrimin e parave

Pas dy tentativave të mëparshme për amnisti, atë të vitit 2010 dhe 2017, në përpjekje për të kaluar amnistinë e tretë fiskale, qeveria është vendosur përballë kundërshtimeve të forta. Projektligji fiskal...

Jeta e vështirë e një jetimi. Braktisja e dytë nga shteti, atëherë kur mbushin 15 vjeç

Autore: Ina Allkanjari Ai kreu vetëm nëntë klasë shkollë dhe sot shpërndan fletushka si i punësuar për bamirësi, nga një biznesmen i cili është në dijeni për jetën e tij. Është 21...

Popular